Donburi

Donburi, originally uploaded by hairieusoff.

Makanan Jepun yang mudah. Tetapi di Malaysia mungkin akan menjadi kurang mudah kerana kos yang tinggi untuk membeli bahan-bahannya.

Ada pelbagai Donburi. Kali ini Salmon-Don

Bahan:

Hirisan daging ikan Salmon
Shirasu (anak ikan sardin yang direbus, seperti rupa ikan bilis)
Ikura (telur ikan Salmon)
Nasi
(semua bahan disukat mengikut selera sendiri. Lebihkan yang mana suka)

Cara:
1. Masukkan nasi ke dalam mangkuk

2. Susun Ikan Salon, Shirasu dan Ikura di atas nasi mengikut kreativiti anda.

Mudah?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s