Chocolate Crinkles

Choc Crinkles, originally uploaded by hairieusoff.

1/2 cawan serbuk koko
1 cawan gula
1/4 cawan minyak sayuran saya guna canola
2 biji telur
1 sudu teh esen vanila
1 cawan tepung serba guna
1 sudu teh baking powder
1/4 sudu teh garam
1/4 gula icing

Cara

1. Dalam mangkuk sederhana besar, campurkan serbuk koko, gula dan minyak sayuran. Gaul sebati adunan.

2. Pukul telur dan campurkan dengan adunan.

3. Seterusnya masukkan campuran tepung, baking powder dan garam dalam adunan. Kacau sebati.

4. Tutup dan Tinggalkan dalam suhu bilik 4 jam.

5. Sementara itu, letakkan kertas kuki di atas tray.

6. Bulatkan adunan dalam bebola seinci menggunakan skoop aiskrim kecil atau melon baller atau kita panggil Parisienne scoop.

7. Salutkan keseluruhan bebola dengan gula icing dan letak di atas kertas kuki.

8. Bakar dalam 10-12 minit.

9. Sejukkan sebelum dimakan atau disimpan di dalam balang.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s