Brownie Cip Butterscotch

Bahan

2 1/2 cawan tepung serbaguna
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1 cawan mentega, suhu bilik
1 3/4 cawan gula perang
1 sudu besar esen vanila
2 biji telur, besar
1 1/2 cawan Butterscotch cip , divided
1 cawan walnuts, dipotong kecil

Cara

1. Panaskan oven pada 200° C.

2. Gaulkan tepung, baking powder dan garam dalam satu bekas.

3. Dalam bekas lebih besar, pukul mentega, gula dan esen vanila hingga kembang.

4. Masukkan telur dan pukul.

5. Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit.

6. Gaulkan 1 cawan cip butterscotch dan walnut dalam adunan.

7. Madukkan adunan dalam loyang segi empat dan ratakan.

8. Taburkan lebihan cip butterscotch di atas adunan.

9. Bakar 40 minit sehingga kayu pencucuk tidak melekat.

10. Selesai bakar, sejukkan pada suhu bilik kira-kira 10 minit sebelum dipotong.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s